iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Война във Фейсбук заради Марио и Илко

Петиция "За теб, Марио"

Истинска война между младежи от Перник и Добрич се разгоря в интернет след убийството на Марио Данчев в Студентския град преди дни. Заплахи, клетви и псувни си разменят десетки участници във форумите, пише Монитор. Има включително и призиви като „Ще ви прегазим“, „Мрете“ и други.

Съграждани на добричлията Илко Радев, който наръга смъртоносно Марио Данчев от Парник, са създали група в социалната мрежа Facebook, озаглавена „ДА ПОДКРЕПИМ ИЛКО”. В нея участниците изразяват загрижеността си за Илко и твърдят, че той е невинен.

Според интернет потребителите момчето е обвинено несправедливо, тъй като се е защитавал от „пияните“ близнаци Марио и Мартин и техния приятел Владимир.„Едно дете, нападнато, докато спи в собствената си стая от трима пияници. Момчетопросто се е опитвало да запази живота сиНека цял Добрич съберем подписка в негова подкрепа”, апелира Виолина Йорданова.

Младото момиче веднага е контрирано от потребител, скрил снимката си, който твърди, че е от Перник.„Защитавате убийци. Как не ви е срам. Перник ще прегази Добрич”, заканва се момчето с никнейм Вандал Пауър. Неговият коментар обаче не се задържа дълго, тъй като някой от модераторите на групата го изтри минути след неговото публикуване.„Илко, мамино синче, нож ще вземаш, ще режеш, ще убиваш. Не може един бой да преживееш, като гледам, си щял и тримата да ги пребиеш. Убиец. Баща ти на нищо не те е научил.Ти имаш ли въобще баща. Хладнокръвен убиецкритикува в мрежата пък Кристина Кирилова. Коментарът є също не остава незабелязан и под него следват десетки отговори.

„Перничани мръсни, само знаете да нападате. Момчето се е защитавало от такива като вас. Справедливостта ще възтържествува. Перник трябва да бъде изтрит от картата на България”, коментира Кристин Миланов.

В отговор на създадената от добричлии група съгражданите на покойния Марио също правят своя страница във Facebook. Тя е озаглавена „ДА СПРЕМ оневиняването на Илко”. Впечатление прави обаче, че там коментарите са доста по-злобни, което се обяснява от факта, че момчето вече не е сред живите и приятелите му искат справедливост.

Стела Миси Елиът казва: „Илко, май цял град ще те закопаем за това престъпление. Тъп се роди, тъп си остана.” Младото момиче е подкрепено от друга перничанка, която също е доста крайна в изказването си:„Свършено е с теб, Илко, животът ти никога няма да е вече същият. Един ден това проклятие ще се стовари върху децата ти”, обяснява тя.„Разберете, мозъци, няма никакъв смисъл да ни обиждате. Нашата група не е против Марио и няма за цел да клевети семейството и приятелите му. Така както вие скърбите за човека, и ние подкрепяме добричлията, защото и двамата са невинни. Но забравете да ни псувате на майки, дори да сте от Краводер. Първо, защото не сме против вас и, второ, той е наш съгражданин”, обяснява Yannick Palacios, който е посочил, че е от Добрич.

Организират мирни протести в подкрепа на Илко

Съграждани на Илко твърдят, че той е невинен.

Мирни протести в подкрепа на Илко са започнали да организират в Добрич и Варна. Потребителите в социалните мрежи приканват всеки, който иска да изрази съпричастността си към пуснатия под гаранция Илко, да се включи в днешните шествия, които започват от различни точки на града. Прави впечатление, че над 300-400 човека от Добрич бяха заявили участие до късния следобед вчера. Според организаторите обаче се очаква да се включат много повече. Перничани също не остават безучастни, като се заканват, че няма да оставят нещата така. Някои от тях са по-позитивно настроени, като заявяват, че също ще организират мирни шествия. Други обаче са категорични, че ще „пребият” опонентите си от Добрич, ако дръзнат да протестират.

Внасят и петиции в прокуратурата
Двете страни в спора са организирали петиции в интернет, като приканват всеки един да се подпише в тях. Целта била тези документи да се внесат в прокуратурата и от държавното обвинение да видят какво е настроението на обществото спрямо сочения за убиец и спрямо вече покойното момче. Интернет потребителите разпространяват с пълна сила линкове към сайта, на който се намират въпросните петиции. До 16 часа вчера в подкрепа на Илко се бяха подписали близо 1700 души. В петицията „За теб, Марио” пък се бяха отбелязали не повече от 300 човека.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.