iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Върнаха два джиесема на собствениците им в Перник

Върнаха два джиесема на собствениците им в Перник 01_1453554746

Два загубени телефона намериха собствениците си в Перник, като достойни хора, намерили джиесемите, ги върнаха обратно на притежателите им. Добрите новини за добротворството на перничани обикалят социалната мрежа фейсбук и събират възхитата на всички, прочели постовете.

Единият от загубените телефони е открит от две момичета пред клиниката ЕО “Дент”. Те публикуваха снимката на десктопа на мобилния апарат, за да го познае собственикът му, като написаха и телефоните си за връзка. Неприятната случка със загубата завърши с хепиенд.

Само ден-два след този случай, във фейсбук млада жена отправи молба за помощ в групата “Снимай Перник, нека всички видят” отново за изгубен телефон, този път между блоковете 6 и 8 в Мошино. След 8 часа дойде добрата новина, че телефонът е намерен и върнат на собственика. Благодарностите са горещи, а постовете отдолу преливат от добри думи. Перник се възражда, е един от тях.

Преди Коледа момиче от София писа с молба за помощ пак в групата “Снимай Перник, нека всички видят” за загубено куче и публикува негова снимка. Младата дама бе загубила всякаква надежда, че любимецът й ще бъде открит. След многобройни споделяния от страна на перничани, кучето бе намерено и благополучно се върна у дома си. Собственичката му нямаше думи да изрази огромната си благодарност към хората, които помогнаха четириногия й приятел да бъде отново с нея.

Десетки бяха хората, които отидоха и дадоха кръв за безмилостно намушканото с нож 15-годишно момиче.

Жена даде кръв за напълно непознато момче, намиращо на ръба на живота, защото притежаваше неговата кръвна група. По-късно то си отиде от този свят, но сълзите на благодарност в очите на изтерзаната му майка говореха повече от всякакви думи.

Преди време група младежи от Перник, които за нищо на света не пожелаха да се афишират, купиха дърва, нацепиха ги и ги подредиха в мазето на изнемогващо от бедност семейство.

Стотици перничани се включиха в добротворните акции, за да върнат живота и светлината в очите на болни младежи и техните семейства.

Макар и малки, тези трогателни щипки човещина говорят, че добротворството сред нас, хората в Перник, е живо. И това са думи, написани не от фалшива сълзливост. Това са моментите, които дават надежда, че не всичко е изгубено във време на тотална загуба на ценностите, във време на дебилство, дебелокожие и жестокост. Състраданието, подадената ръка, благата дума, усмивката са малките-големи стъпки към това да се върнем към същността си, да бъдем това, за което сме създадени – Човеци.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.