iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Въвеждат нов пътен знак от септември

Въвеждат нов пътен знак от септември 08_1471764755

Нов пътен знак “Внимание! Мотористи” се очаква да бъде официално въведен по българските пътища от септември. Причината са серия инциденти с мотористи през последните месеци и последващи протести, мото обществото у нас взема мерки, за да се намалят инцидентите на път.

Мотористите сами са поставили седем такива знака на едни от най-опасните за тях трасета в България. Това са подбалканският път, Кресненското дефиле и Искърското дефиле и други.

“Фактът, че знаците стоят там, където сме ги поставили, независимо, че не са регламентирани, говори, че дори и пътна полиция счита, че това е правилно”, заяви мотористът Александър Бакалов. Мотористите споделят, че идеята им е чрез знаците да привлекат вниманието на обществото към безопасността на водачите на двуколесни превозни средства.

През септември се очаква знакът да стане законово установен, след като председателят на Транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев в заяви, че подкрепя идеята. “Човекът пое ангажимент и доколкото знаем, депозира пред вътрешната министърка искане този знак да бъде включен. Сега очакваме тя да си свърши работата”, добави Бакалов.

След серията от инциденти мотористите споделят още, че ще предприемат и други инициативи, с които да се предпазят на пътя. Една от идеите, за която в момента те водят разговори със Столична община, са обучителни беседи в училищата, за да се повиши културата на пътя.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.