iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска изтегли късмета на Перник от огромна баница

Вяра Церовска изтегли късмета на Перник от огромна баница 12_1449579862

„Честита ни Новата година. Мирна, здрава и щастлива. Живи, здрави и спокойни, силни бодри и достойни. С усмивка да растат децата, с хляб да са пълни житата. Работата всички да я имат, само добро да ни стига”. Това е пожеланието в късмета на Перник. Той беше изтеглен от кметът Вяра Церовска от огромната баница с късмети.

Преди това градоначалникът заедно с Дядо Коледа и джуджетата Послушко и Непослушка запалиха светлините на Коледната елха. Сурвакарчета,коледари и танцьори от АНПТ “Граовска младост“ при ОК Двореца на културата, деца от читалището в Батановци поздравиха присъстващите със своите изпълнения. С огромни усмивки на лицата най-малките жители на Перник пуснаха своите писма до Дядо Коледа в специална кутия, а за най-оригиналните от тях ще има награди.

„Вечерта преди Коледа е! Една чакана, красива и обичана от всички нас вечер. Заедно всички ние – перничани, заедно с местната власт и бизнеса да направим града едно по-красиво място за живеене. Да покажем и на другите градове, а и на света след признанието, което получихме за „Сурва”, че ние сме едни креативни, гостоприемни и добри стопани на този красив град.Нека си пожелаем магията на Коледа да дойде при всички с една добра дума, с един добър жест, с една приятелска протегната ръка. Бъдете живи и здрави.”, пожела на преничани кметът Вяра Церовска
С празнични илюминации, детски глъч и усмивки премина празника на площад „Кракра”, където грейна Коледната елха.

Всички прояви, посветени на един от най-големите християнски празници, ще преминат под мотото „Заедно на Коледа”.

На празника присъстваха още заместник-кметовете Севделина Ковачева, Денислав Захариев и Владислав Караилиев, народният представител Ирена Соколова, областният управител д-р Александър Александров и кметът на кметство “Изток” Емил Костадинов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.