iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска събира мнения за съдбата на гранита

Вяра Церовска събира мнения за съдбата на гранита 04_1461762683

Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска изпрати писмо на всички организации, инициативни комитети, неправителствени организации и институции на територията на Перник във връзка с настояване за становище и експертно мнения по проблема с гранита.

В писмото се казва: „В качеството на кмет на Община Перник, се обръща към Вас за становище или конкретно предложение за съдбата на гранитните плочи от стария площад на града. В момента те се съхраняват в склад , за което общината плаща наем и охрана. С оглед на високия обществен интерес и предвид ,че беше констатирано посегателство върху гранита, трябва в най-кратки срокове да се реши съдба му. По случая се води разследване. Веднага назначихме комисия, която установи следните количества което се съхраняват: гранит -7061,30 м2, мрамор -596,38 м2, черно габро -146,6 м2. Гранитът е с различна дебелина, при проявен интерес сме готови да предоставим точните размери.

Като кмет държа на прозрачността на действие при всяка стъпка на моя екип особено при въпроси ,като този,които касаят и хората в Перник. За целта ви приканвам да участвате с експертно мнение и предложение по проблема. Подобна покана съм отправила към максимален брой институции,експерти, неправителствени организации и инициативни комитети. Очаквам Вашето предложение на емейла на общината до 15 май : [email protected] След което ще насрочим публично обсъждане и ще представим на обществото идеите. Резултатът ще бъде обобщен от специалисти и ще бъде внесен за обсъждане в общинския съвет.” Писма са изпратени на близо 16 организации като Камара на архитектите,Камара на строителите,Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в Перник,Клуб на дейците на културата,Съюз на българските художници,Синдиката на българските учители и на КТ "Подкрепа",Регионална колегия на българския лекарски съюз гр.Перник,Българска Асоциация на специалистите по здравни грижи.

Общината очаква съдействие от всички граждани и институции за решаването на съдбата на гранита,който предизвика голям обществен интерес и чувствителност сред жителите на Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.