iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ясни са опростените правила за получаване на обезщетението

ОП Човешки ресурси

Министър Дончев оповести новото решение: пострадалите от земетресенията в Перник ще могат да получават сътветните финансови средства само срещу декларация за изразходването им по целесъобразност. Друга мярка ще бъдат и определените 120 души, които от понеделник, 3 септември, ще помагат на перничани за възстановяване на проблемните сгради. Финансирането ще се осъществява със средства от ЕС по процедура “Подкрепа за заетост” на ОП “Развитие на човешките ресурси”.
Както вече съобщихме, с Постановление е отменено задължението получилите еднократна финансова помощ в размер на 325 лв. да връщат тези пари при одобрение на финансиране, предназначено за ремонтни дейности.
Междувременно, от Община "Перник" обявиха, че през м. Септември ще се състои публично обсъждане на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на града. Очакванията са за гражданска активност и организиране на публични дискусии, на които всички желаещи да могат да направят предложенията си за обновяване облика на града. Предложения и идеи ще е възможно да се подават и посредством анкетни карти, които всеки би могъл да намери на официалната страница на Общината. За информация - планът за развитие на Перник предвижда допълнително устройване на индустриалните зони и връзката им с транзитните пътища, мерки за подобрения в жилищните зони, както и приоритетно изграждане на велоалеи на територията на града.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.