iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За извозването на боклука, питат от Активни за Перник

За извозването на боклука, питат от Активни за Перник 09_1410152926

Председателят на сдружение Активни за Перник написа писмо до кмета на Перник и до ОБщинския съвет. Ето и целия текст на писмото с предложенията на сдружението.

До: Кмета на гр. Перник
Председателя на ОС на гр. Перник
Уважаема Г-жо Кмет,
Уважаеми Г-н Председател на ОС,
От дълго време насам в повереният Ви за управление град е налице изключително сериозен проблем, отнасящ се до ненавременното, а в някои случаи и пълната липса на сметоизвозване в града. Градът ни е потънал в боклуци и миризмите от тях се носят на километри. Близо до тях минават граждани и играят деца. Всичкото това води до опасност от епидемии и нашествия от безстопанствени животни и паразити.
Ние, гражданите на този град сме възмутени от създадената ситуация и все повече се чувстваме като хора, които плащат данъци, но в замяна на това не получават желаното и очаквано качество на услугите, които общината би трябвало да извършва в наша полза! Плащайки такса смет, вместо адекватно изразходване на тези средства и изпълнение на вашите задължения, получаваме единствено сериозна опасност от зарази в резултат на непрекъснатото нарастване на камарите от гниещи боклуци.
Ние вече не желаем да бъдем заложници на неуредени договорни, а може би даже и лични отношения между общината и сметоизвозващата фирма. Настояваме тези отношения да бъдат поставени на принципна основа.
В тази връзка и с цел разрешаване на този проблем настояваме за следното:
• Да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет, на която да бъде обсъден проблемът със сметоизвозването. На сесията да бъде призован и временно изпълняващият длъжността кмет на общината за да отговори на зададените въпроси.
• Да ни бъде предоставен договорът между общината и фирмата, която е задължена да извършва сметоизвозването в гр. Перник за да можем да се запознаем с клаузите, залегнали в него. Да се потърсят пътища за неговото прекратяване, ако има виновно неизпълнение на задължения по този договор от някоя от страните по него.
• На извънредната сесия да се обсъди въпросът за въвеждане на извънредно положение по сметосъбирането в града ни и да се потърси помощта на държавата за решаването на този проблем, ако общината не може да се справи с него сама.
За осъществяването на тази инициатива разчитаме също и на подкрепата на партиите, представени в местния парламент. В зависимост от тяхната инициативност и активни действия за решаването на този проблем ще бъде поставена и нашата подкрепа към тях на предстоящите парламентарни избори.
07.09.2014 г. Гражданско сдружение „Активни за Перник”
Гр. Перник
_________________________
/Вихрен Матев/
Председател на сдружението

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.