iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За лична среща с премиера Борисов

Освен петицията, адресирана до него, премиерът Бойко Борисов ще получи и покана за среща от Инициативния комитет на пострадалите от земетресението в Перник, съобщава председателят на комитета Николета Максимова, цитирана от КРОСС.
На фона на порутените къщи и вече почти напълно обезверения дух на потърпевшите, се води междупартийна война между управляващите от ГЕРБ и местната власт в лицето на БСП, изтъква Максимова, цитирана от Дарик.
 
„Вече три месеца след земетресението нямаме друга надежда освен помощта на правителството, в което Вие сте министър-председател. В тази връзка Ви молим за лична среща, като настояваме тя да бъде проведена в едноседмичен срок от получаване на настоящето писмо, в удобен за Вас ден и час”, гласи поканата.
 
Инициативният комитет, както и множество запознати смятат, че в правилника за работа на Междуведомствената комисия е допусната възможност за нееднозначно тълкуване на текстове от Закона за защита при бедствия. „Земетресението в Перник от 22 май т.г. е бедствие, несъизмеримо по своя мащаб в най-новата история на България и е неоправдано политиците да се упражняват върху трагедията и съдбата на хиляди потърпевши”, допълва Николета Максимова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.