iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За нова стачка в БДЖ се заканват синсдикалисти

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Нова стачка в железниците не е изключена, част от стачното споразумение не се изпълнява – обяви председателят на профсъюза към КНСБ Петър Бунев пред БНР.

Недоволството идва от поетия ангажимент от страна на ръководството на БДЖ да осигури работно облекло и обувки на служителите, но и досега това не е изпълнено. От КНСБ са подали сигнал до Главна инспекция по труда и настояват в най-кратък срок да бъдат направени проверки в поделенията на БДЖ в София, Горна Оряховица и Пловдив.

“Просто нищо не се случва. Зимата мина, а нито дрехи са дадени, нито обувки, нито има някакви договори. Тогава казаха, че нямаме основание. До 15 октомври хората трябваше да бъдат снабдени, вече сме първи март”, – заяви Бунев.

Според него, дружеството няма добро управление и сегашната политика няма да доведе до оздравяване на железницата.

“Това, което предупреждавахме навремето, че намаляването броя на влаковете ще доведе още по-нерентабилни влакове – това на практика сега се случва и започваме да търпим още повече загуби, спиралата отива повече и повече надолу. Несериозно стои да се говори пред медиите, че едва ли не студът е повредил локомотивите и вагоните, такова нещо за един специалист е направо смешно”, – категоричен е Петър Бунев./PIA

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.