iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Забавачката за пролетната ваканция излиза между 40 лв. и 240 лв. на дете

Забавачката за пролетната ваканция излиза между 40 лв. и 240 лв. на дете 03_1458976672

Между 40 лв. и 240 лв. ще трябва да си приготвят родителите, за да уплътнят пролетната ваканция на децата си, като най-многобройни са детските центрове, които предлагат целодневни занимания за хлапета между 5 г. и 12 г. Сумите за седмични забавления варират от 40 до 80 лв. Срещу тези пари майките поличават грижа за малчуганите си от 8 до 18 часа.

„Всеки ден децата ще имат забавни игри по математика и български език, викторини, за да не забравят учебния материал“, обясни пред „Монитор“ Мая Христова, управител от един от центровете в София.

По думите й подобни учебни програми по време на ваканциите винаги се радват на голям интерес. „Ние даваме спокойствие на родителите,

защото знаят, че децата им са под контрол и, че ще се забавляват. Освен това тази опция е в пъти

по-евтина от варианта родителите да наемат бавачка

допълва Христова. Между задачите хлапетата рисуват, танцуват, разиграват театър и готвят. По желание на родителите може да се организира и посещение в музей или кино. „Повечето родители не се възползват от тази възможност, защото това са допълнителни разходи“, обясни още управителят на столичния детски център. В случай, че родителите изберат детето им да има и часове по английски език, то ще трябва да си приготвят между още 30-40 лв. отгоре.

Няколко арткъщи предлагат специални промоции за пролетната ваканция. В зависимост от интересите си хлапетата, родителите могат да изберат художествен център, къща за

изработка на кукли или театрална школа

ако детето е над 12 г. Сумите за седмично обучение варират между 80 лв и 120 лв. В случай, че майките желаят децата им да са сред природата могат да изберат планински лагер. Централен младежки клуб на скаутите в България предлага 6-дневен пролетен лагер. В него могат да участват деца от 6 г. до 12 г. Хлапетата ще бъдат настанени в хотелски комплекс в с. Георги Дамяново, близо до Лопушанския манастир. Всеки ден деца ще имат различни занимания – от скаутски практики до изучаване на фолклора и традициите в региона. За 6-дневното приключение семействата трябва да си приготвят по 250 лв.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.