iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заделиха пари за зимно почистване

Заделиха пари за зимно почистване 09_1443440534

Петдесет милиона лева са заделени от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" за зимно почистване на републиканската пътна мрежа. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров.

„Дори и да има надхвърляне на този бюджет, бюджетът на Агенцията е готов да го поеме”, допълни Лазаров по време на строителен форум в столицата.

Шефът на АПИ прогнозира, че до началото на зимното поддържане през ноември, пътищата, по които в момента има ремонти, ще бъдат отворени. Той информира, че 28 фирми, които се занимават с пътна зимна поддръжката, вече имат готовност да се справят с евентуални валежи на сняг.

"Почти накрая сме с по-голямата част от ремонтите. Там, където има възможност, предполагам, че до следващата седмица ремонтите ще приключат. Очакваме и по-хубаво време, така че нямаме притеснения в това отношение. Пътищата ще бъдат отворени", подчерта Лазаров.

Той апелира водачите да се съобразяват с вертикалната сигнализация. "Не я слагаме, за да е шарен пътят, а за да предупреждаваме за опасности на пътя. Когато вали силно дъжд в тези участъци, в които има преоформяне на пътната настилка е затруднено движението от ляв в десен завой и се получават водни огледала", коментира Лазаров.

Вече се подготвя поставянето в равнинните терени на заграждения, които да ограничат навяванията от сняг.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.