iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Задържаха служител на затвора в Стара Загора за подкуп

Задържаха служител на затвора в Стара Загора за подкуп 06_1466829101

Служител на затвора в Стара Загора е бил задържан в хода на специализирана акция след сигнал за нерегламентирани действия от негова страна. Това съобшиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

В петък 32-годишният Веселин А., който от пет години работел като надзирател в общежитие от открит тип е бил привлечен като обвиняем и закопчан за две денонощия.

В хода на разследването е установено, че в периода от 21 до 24 юни 2016 г. Веселин .А., като надзирател към затворническо общежитие е поискал и приел парична сума от 250 евро от лице, което е изтърпявало наказание „лишаване от свобода“, за да наруши службата си и да му достави мобилен телефон с батерия и зарядно устройство.

При арестуването са иззети сумата и мобилния апарат . Предстои в понеделник наблюдаващият прокурор по досъдебното производство да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По думите на директора на затвора Иван Карушков сигналът бил подаден от ръководството , предстояло да бъде задействано дисциплинарно производство за уволнението на надзирателя.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.