iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Закрила на детето" ще се заемат с Надя

"Закрила на детето" ще се заемат с Надя сн.crimes.bg

Детска педагогическа стая и от Отдела за закрила на детето ще се занимаят със случаят с избягалата Надя от Перник. Оказва се, че докато цялата полиция и родителите обикалят да я търсят, деветокласничката била наясно, че я търсят. Дирекцията може да осигури и полицейска защита на 15-годишната девойка, но според комисар Димитров засега тя не се налага.

Разпитахме над  50 човека от кръга около момичето, включително близки приятели и съученици, които биха могли да знаят нещо за Надя и причините за бягството й. Много бързо стана ясно, че момичето е избягало от дома си, каза комисарят. При разговорите с приятелите на бегълката, криминалистите ги посъветвали ако имат някаква връзка с нея, да й обяснят, че подобно бягство е безмислено и е по-добре да се прибере.

След като цял ден си играла на криеница с полицията, привечер във вторник Надя се появила в дома на баща си, с когото не се била вижда от 3-4 годишна възраст.

Ще бъдат водени разговори и с майката, допълни Димитров. Той е категоричен, че проблемите не се решават със скандали и че е недопустимо един родител да не знае какво прави детето му в свободното си време и да няма информация, че то системно бяга от училище. За неизвинените отсъствия на Надя майката научила от класната й ръководителка.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.