iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закриват четири общински предприятия в Перник

Закриват четири общински предприятия в Перник 09_1474465529

Вчера мнозинството на Общинския съвет прие закриването на четири общински търговски дружества. Това са „Обреден дом" ЕООД, „Перник Инвест" ЕООД, „Комуналстрой" ЕООД и „Екотрол Перник" ЕООД.

Съгласни сме, че дружествата генерират загуби, но вместо да се вземат мерки за излизането от колапса, в който се намират дружествата от страна на Общината, идва предложение те да бъдат ликвидирани, заяви председателят на групата съветници на БСП и коалиция Кирил Леонов. И добави, че водената политика от страна на община Перник е изключително несоциална и работи против хората. Във време, в което безработицата прогресира, ние тук с лека ръка уволняваме кадри, които са специалисти в своята област. Връщаме ли се в годините на приватизация и ликвидация през 1997г., попита Леонов.

Общинските търговски дружества са със 100% общинска собственост на капитала, но са на самоиздръжка. Вместо общината да подпомогне развитието на общинските търговски дружества, поръчките за тяхната дейност се възлагат на частни фирми, възмущаваха се съветниците от БСП и питаха, кой има полза и изгода от това.

В края на изказването си Кирил Леонов се обърна директно към кмета Церовска, че през първата година от мандата си като кмет на община Перник основното нещо, което прави е вдигане на такси, нови данъци и ликвидиране.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.