iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заместник-кметове подариха козунаци на децата от Център за настаняване от семеен тип

Заместник-кметове подариха козунаци на децата от Център за настаняване от семеен тип 04_1428496174

Заместник-кметовете на Перник Румяна Гьорева, Евелина Манчева и Адриан Симеонов направиха великденски подаръци за децата от Център за настаняване от семеен тип, като им дариха козунаци и великденски лакомства, след което заедно с малчуганите боядисаха яйца и направиха обредни погачи за празника.

На събитието присъстваха представители на Сдружение „Кракра Арт“, както и директорът на дирекция "Образование и култура" в Община Перник Юлияна Ефремова.

„Великден е най-светлия християнски празник и ни иска да го направим малко по-щастлив и за младите хора тук“, каза Евелина Манчева. Зам.-кметът Адриан Симеонов добави, че трябва да се съдейства на тези центрове, за да може настанените в тях да се чувстват наистина в семейна среда. „Децата тук трябва да живеят и да се развиват спокойно и община Перник ще помага за това“, подчерта Симеонов. „Тази инициатива е посветена на предстоящия християнски празник Великден. Общината и Сдружение „Кракра Арт“ организирахме този импровизиран празник, за да може да запознаем децата с традицията на Великден и да ги накараме да се почувстват в семейна среда. Тези деца са част от голямото семейство на Община Перник“, изтъкна Румяна Гьорева. В социалната институция живеят 10 младежи на възраст между 10 и 17 години. Директорът на центъра благодари на Община Перник за вниманието и благотворителния жест.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.