iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започнаха коледни празници в Двореца на културата

Започнаха коледни празници в Двореца на културата 12_1482299047

Тридневни коледни празници за децата на Перник започнаха вчера в Двореца на културата. Приказните вълшебства, организирани за втора поредна година от Общината, започнаха с Народния оркестър с ръководител Венцислав Андонов и весели коледари, които подгряха публиката от деца и родители. Андонов разказа на малчуганите каква е традицията на Бъдни вечер и Коледа. Забавна викторина поощри знанията на малчуганите за традициите, като най-бързите и верни отговори получаваха награди.

Занимателното шоу продължи с много песни и танци от младите танцьори на АНПТ „Граовска младост”. Част от децата след това се включиха в ателието по рисуване в галерия „Любен Гайдаров”. Актьорите от ОДТ „Боян Дановски” пък забавляваха малчуганите с анимация. Във фоайето на Двореца е подреден и Коледно-новогодишен базар с прекрасни сувенири, направени от деца.

Следобед, отново за най-малките, започва програмата на формациите при Обединения детски коплекс, където също има много развлечение и забавления в творчески работилници.

Децата и техните родители ще могат и в следващите два дни да се забавляват и веселят предиобед в Двореца на културата, а следобед в Обединения детски комплекс с празничната детска програма, подготвена от двете институции.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.