iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва проект за обучение на персонала в Областна администрация Перник

Започва проект за обучение на персонала в Областна администрация Перник 10_1414487315

Започва проект с име „Надграждане на усилията за повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от Областна администрация Перник”.

Срокът на изпълнение е 9 месеца, а общата му стойност е 89,900 лева.

В рамките на проекта 25 служители на областната администрация ще бъдат включени в няколко специализирани обучения, които ще спомогнат за по-ефективно изпълнение на преките им задължения и функции, и предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса.

Целите на проекта ще бъдат постигнати чрез реализирането на няколко основни дейности. Предвижда се организиране и провеждане на обучения в ИПА за ръководители на институцията и обучение за служителите в общата и специализирана администрация. Всички експерти ще бъдат включени и в чуждоезиково обучение за повишаване нивото на писмено и говоримо владеене на английски език.

Ще бъде проведен и курс за компютърна грамотност – ниво напреднали. Служителите в областна администрация Перник се нуждаят от това, защото обученията по информационни технологии са задължителен елемент от професионализма на всеки съвременен граждани, особено в случаите, когато е част от държавната администрация. Една от сферите, където промените са най-динамични, остава областта на информационните технологии.

По проекта се предвиждат и два семинара. Единият е на тема „Умения за управление на стреса и управление на времето”. Вторият семинар включва актуална информация и насоки за усъвършенстване на комуникативните и презентативните умения на експертите в администрацията.

Обучението „Надграждане на усилията за повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от Областна администрация Перник” е не обходимо за увеличение на ефективността на работата на администрацията ни. То е съобразно с актуалните потребности и тенденции и включва теми за добро управление и отворена и прозрачна администрация.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.