iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва проектът за подготовка на служители за работа при бедствия

сн. 24chasa.bg

От Регионалната здравна инспекция започват работа по проекта „Подготовка на служителите на РЗИ- Перник за ефективна работа при бедствия и аварии”. Проектът е финансиран от ОП „Административен капацитет” с подкрепата на ЕС чрез Европейския социален фонд. Вчера проектът бе представен на брифинг в инспекцията, на който присъства и зам. областният управител Галина Никодимова.
Основната цел на проекта е да допринесе за повишаване уменията на компетентните служители на РЗИ- Перник за управление при кризи, бедствия и аварии чрез провеждане на специализирани обучения.
Сред предвидените дейности е разработване и поддържане на интернет платформа с възможност за дистанционно обучение на служителите на РЗИ, членовете на съвета за медицинско осигуряване и медицинските екипи за работа в условията на бедствия, аварии и катастрофи, както и разработване на учебна програма и материали и провеждането на специализирани обучения.
Проектът е първият на РЗИ- Перник по ОП „Административен капацитет” , стана ясно на брифинга. На него изрично бе подчертано, че темата е изключително актуална за Перник, който преживя земетресение от 5.8 по Рихтер. На това и акцентира в приветствието си зам. областната управителка Галина Никодимова, която цитира секретаря на МКВП Людмил Върбанов, че всичко направено в Перник и от Перник след бедствието би могло да се превърне в знание за цяла България.
Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.