iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Започва строежът на метрото, което ще свързва Перник със София

Започва строежът на метрото, което ще свързва Перник със София 10_1444137579

До края на годината започва строителството на третия лъч на столичното метро, което ще има връзка с Перник. Това съобщи изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. По думите му през септември е приключено подписването на всички договори, пише БЛИЦ.

Очаква се третата линия да обслужва 170 хиляди пътници. „Третият лъч на метрото ще започва от „Ботевградско шосе“, където е колелото на трамвая, оттам излиза на „Владимир Вазов“, кв. „Левски“ и върви по бул. „Владимир Вазов“, покрай „Герена“, „Хаджи Димитър“, пресича жп линиите и бул. „Ген.Данаил Николаев“ и на Театъра „Зад канала“. На „Орлов мост“ ще прави връзка с първата линия на метрото. Връзката с втората линия на метрото е при НДК, оттам ул. „Георги Софийски“, тангена на бул. „България“ и „Иван Гешов“, излиза на „Красно село“ по „Житница“ и след това стига до бул. „Линкълн“ в „Овча купел“ и оттам в „Овча купел“ има още 4 метростанции и продължават до жп линията София – Перник в долния край на Горна Баня”, каза Братоев, цитиран от „Фокус”.

Той посочи, че смисълът на метрото в периферните участъци е да осигурява интермодалност между различните видове транспорт, това е практиката в света и тя е заложена и в нормативите. Инж. Стоян Братоев уточни, че се очаква строежът на третия лъч да приключи в средата на 2019 година. Той каза още, че няма опасност за забавяне на проекта, въпреки сложността на участъка. Общата дължина на метрото е 16 километра с 16 метростанции, поясни инж. Братоев.

Той бе категоричен, че със завършването на третия лъч на метрото трафикът в центъра на столицата ще бъде значително облекчен.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

06-Декември-2016

07-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com