iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Засега община Перник нормализира ситуацията с боклуците

Засега община Перник нормализира ситуацията с боклуците 09_1409743281

Община Перник е нормализирала взаимоотношенията си с фирмата по чистотата „Лиел Констракшън”. Това обяви зам.-кметът Росен Йорданов пред кметовете на населени места.

Местната управа се е ангажирала да помогне на компанията, за да хигиенизирането на цялата община, а голямата надежда е проблемната ситуация с боклуците да бъде туширана.

7 фирми са наети от Община Перник да чистят и извозват отпадъците по селата по график. Това бе отговорът на кметските вопли, които не спират да се жалят, че селата им са потънали в мръсотия, а кофите и бобрите преливат от боклуци. Управниците обаче ще поддържат обратна връзка с общинската власт, сигнализирайки за немарливост или некачествена работа от страна на фирмите.

Кметовете ще дебнат кой изхвърля строителни отпадъци до или във контейнерите за смет. Нарушителите ще търпят глоби, тъй като е забранено строителни отпадъци и всякакви обемни предмети да се изхвърлят в съдовете за отпадъци. Този, който прави ремонт или си сменя мебелите, си поръчва транспорт до депото и съответно заплаща услугата от собствения си джоб, обясни Росен Йорданов и подчерта, че такава е практиката във всички европейски градове. В града контрол срещу нарушителите ще осъществява Общинският инспекторат.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.