iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Засили се трафикът от Гърция към България

Засили се трафикът от Гърция към България 05_1464102501

Очаквано интензивен е автомобилният трафик в Югозападна България, като на граничния пункт „Кулата“ вече има образувала се колона от леки коли, влизащи от Гърция към България.

От "Гранична полиция" информираха, че работят всички трасета за граничен контрол. За интензивно движение по главен път Е-79 в посока София съобщават от областната дирекция на МВР. Патрулни екипи са разположени на основните пътни възли на АМ "Струма" край Сандански, Благоевград и Дупница, както и на пътен възел Симитли, където към потока от автомобили се включва и трафикът от Банско. В отделни райони на областта преваля краткотраен дъжд и пътните настилки са мокри. Бавно е движението през прохода "Предел", по който минава трафикът от Банско и другият граничен пункт с Гърция "Илинден". Няма регистрирани сериозни пътно-транспортни произшествия.
С цел облекчаване на движението от 14.00 до 20.00 ч. е ограничено движението на тежкотоварни камиони по магистралите и най-натоварените пътища. До 20.00 ч. на главен път Е-79 в прохода Владая ще има две ленти за движение в посока София, а в посока Перник ще има една лента за движение.

На всички входни пунктове към София има полицейски екипи, които са в готовност при необходимост да регулират ръчно движението в посока към София и да облекчат движението на автомобилите, обясни за "Хоризонт" началникът на "Пътна полиция" в столицата комисар Тенчо Тенев:

Днес е доста тежък ден за пътната полиция в София. Може би 90% от столичаните се прибират в София след края на почивните дни. На всички входни артерии имаме наши полицейски екипи, които имат готовност ако стане по-интензивен трафикът, да започнат да регулират ръчно на кръстовищата в крайните квартали на София, както и в началото на Цариградско шосе. Същевременнно днеска е 24-ти май – празникът на българската писменост, ще има доста абитуриенти, които имаме задачата, тези, които са ни заявили, че ще ходят на балове, да ги експортираме с наши автомобили. Същевременно днеска е и финалът на Българското футболно първенство за Купата на България, там ще имаме доста сериозен ангажимент да отцепваме движението пред Националния стадион. Общо взето доста работа за "Пътната полиция".
От пътната полиция апелираха водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.