iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жена се закани да среже тръбите на Топлофикация, които минават през дома й

Жена се закани да среже тръбите на Топлофикация, които минават през дома й 07_1406007150

Безработна жена от Перник се оказа длъжник за няколко хиляди лева на Топлофикация, въпреки че не ползва парно. Тя е решила да среже тръбите на местната Топлофикация, които преминават през дома й.

В понеделник Руска Якимова, въпреки заканите, не сряза тръбите на Топлофикация.

„Освен да се самозапалим със семейството, друг изход няма. Единственият изход е това. 4000 лева трябва да даваш за нещо, което не ползваш. То просто по-голям рекет от това има ли?!”, недоволства потърпевшата.

Ако Руска махне тръбите, близо двайсет семейства от блока ще останат без парно. Затова опитът за бунт на безработната жена беше осуетен от нейните съседи. „Ако ги режеш сега, трябва да ги лепим след това. Законът е такъв”, категоричен бе съседът й Божидар Димитров.

Радиаторите в дома на Руска са свалени от 10 години. Въпреки това, тя все още е клиент на Топлофикация, заради тръбите в жилището й. Така през годините се трупват сметки за хиляди левове, обясняват от Топлофикация-Перник. „Въпреки че се шири понятието, който си е свалил радиаторите, не ползва топлинна енергия, на практика това не е така – дори да няма нито едно работещо тяло в самия имот, там ще има някакво повишение на температурата”, обясни изпълнителният директор на „Топлофикация”-Перник Кремен Георгиев.

Юристите предлагат изход за Руска и всички недоволни, които искат да спрат да плащат за топлоенергия. „Да се гласува едно решение в етажната собственост, в което да се завърти циркулацията при съседа под нея, за да бъде изваден този апартамент от топлоснабдяването”, съветва адвокат Светлин Георгиев.

Топлофикацията вече е осъдила Руска за 4000 лева. Независимо от това, сметките й няма да бъдат запорирани, защото тя е безработна.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.