iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жители на кв. Тева искат да се обезопаси опасен завой

Жители на кв. Тева искат да се обезопаси опасен завой 06_1435652821

Да се постави изкуствена неравност при опасния завой до Винпром. За това настояват жителите на кв. Тева, като те са направили подписка, в която настояват за обезопасяване на този пътен участък, където често стават инциденти.

Преминаването на пешеходците там е изключително опасно, особено сега след като новото игрище „Звезда” в Димова махала е готово и пресичат много деца, смята Милена Милошева, общински съветник от БСП. Тя постави проблема на вниманието на кмета Иван Иванов по време на последното заседание на ОбС.

Кметът се ангажира да бъде поставена изкуствена неравност, за да се намали скоростта на преминаващите автомобили, както и маркировка. Той уточни обаче, че това трябва да стане с разрешението на компетентните органи от Пътна полиция при ОД на МВР.

Всички изкуствени неравности, поставени на различни места в града, предстои да бъдат подменени. В най-кратки срокове ще се направи освежаване на пешеходните пътеки и поставяне на нови пътни знаци. За нуждите на жителите на Тева, които се оплакват от липсата на паркинги, в момента са прави паркинг до блок 11. Ще се ремонтират и улиците „Освобождение” и „Република” каза още Иванов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.