iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жителите на кв. Изток се страхуват от кърлежи и змии

Жителите на кв. Изток се страхуват от кърлежи и змии 05_1401169139

Жителите на кв. Изток се страхуват от кърлежи и змии. Причината е, че тази пролет нито веднъж не е косено в зелените площи край жилищните блокове в района зад „Т-маркет”.

Проблемът е в целия правоъгълник между улиците „Благой Гебрев” и „Юрий Гагарин”. „Моля ви, помогнете ни”, зоват жителите, чието притеснение расте с увеличаващите се температури на затоплящото се време. Децата им искат да играят в градинките, но майките ги е страх да ги пускат, тъй като навсякъде се гърми за бум от кърлежи. Факт е, че опасните гадини виреят във високите треви. Покачването на температурите пък тревожи родителите да не би из буйната трева да изпълзи някоя змия.

Хората изпращали снимки и мейли в кметство Изток, в Общината и общинския инспекторат. Единствената информация, която дошла до тях била, че косенето вървяло, ама бавно, защото нямало ресурси.

За 2014 г. в района не е косено нито веднъж, твърдят жителите, на които вече им е дошло до гуша от това все нещата да не се случват като в „белите” страни. В София вече косят за трети път, гневни са кварталци. Тревата почти скрива децата в цял ръст и не можем да спасим нито тях, нито домашните си любимци от кърлежите, твърдят те.

Грехота е в края на месец май тревата, която много бързо избуява от падналите дъждове, да не е окосена при все, че всяка година по това проблемът неизменно си остават все един и същ, нервират се жителите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.