iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Живея в Перник и работя в София и абсурдите на 112

Телефон 112 не работи!

Възникна следната АБСУРДНА случка тази сутрин - ще ви разкажа какво ми се случи накратко:

Живея в Перник и работя в София разбира се защото в родния ми град няма работа за програмисти и мрежови администратори. Всяка сутрин пътувам с обществен транспорт защото офиса на фирмата ми се намира в центъра на София и няма къде да паркирам и не без значение е цената на горивото, затова ползвам нерядко услугите на "великата" фирма "Юнион-Ивкони" с техните супер удобни, комфортни и изправни автобуси - но няма да влизам в подробности транспорта между Перник и София не един път е обсъждан в предаванията на телевизиите.

Качвам се аз в автобуса който тръгва "около" 9 часа сутринта, от спирка в центъра на Перник и пътувам към "Руски паметник" както обикновено шофьорите които незнам как са избирани с малки излючения карат много неадекватно, пушат по време на пътуването и т.н. В пернишкия квартал "Мошино" шофьорът рязко наби спирачки за да качи някакъв пътник който видял в последния момент, аз ударих главата си в предната седалка защото бях наведен в този момент освен всичко пред очите ми служебния телефон Нокия C5 падна на пода на автобуса аз просто чух едно "туп" и телефона изчезна в небитието - тук е интересното - аз веднага започнах да го търся като коленичих на пода и гледах под седалките минута по-късно му звъннах от личния си телефон но той вече беше изключен , от автобуса никой не слезе имаше около 30 човека в района на Драгичево аз учтиво помолих хората който го е взел да го върне случва се някой да се изкуши - обясних че е служебен и други пътници подивикнаха които го е взел да го върне но уви никои не го върна. След караулката на Владая аз звъннах на 112 и започнах да обяснявам какъв е проблема - УЧТИВАТА ГОСПОЖА МИ КАЗА ДА ОТИДА В НЯКОЕ РАЙОННО И ДА ПОДАМ ЖАЛБА, аз и казах че автобуса е на Княжево и все още никои не е слезнал от него и че телефонами е вътре да подаде сигнал в най-близкото РПУ /което се намираше на най-много километър до сфетофарите дето върти трамвай номер 5 и можеше преспокойно да спрат автобуса/ да дойде полиция, отговора беше - ...МИ ТЕ НЕМОГАТ ДА ОБИСКИРАТ ЦЕЛИЯ АВТОБУС, аз и казах че и аз немога да го обискирам -просто не съм човека в това време хора за Горнобански Път минаха по пътеката до мен и учтиво ми показаха багажа и джобовете си, но те седяха отзад и от другата страна то дотам не е стигнало, Контрольорката каза "е са че изкукаме като дойде полицията, моля ви се покажете си чантите...." но ефект никакъв само двама човека.

Пътниците си слизаха, автобуса си вървеше а аз спорех с телефон 112 който стряашно ми "помагаше" в момента даже ме попита в района на кое РПУ съм аз обясних че не съм софиянец и логично е след като съм казал къде съм те да знаят, накрая като видях че нищо няма да стане помолих госпожата от другата страна поне на автогара "Сердика" да изпрати Полиция да документира случая, до там останаха 3 човека и аз в автобуса. Полицаите бяха учтиви, но те нямаше какво да направят вече, провериха хората които и аз бях проверил подчертавам по собствена воля.

Оттам отидох във Второ РПУ да подам жалба за откраднатия телефон.
Господа управляващи преди месец пак топих попарата на великите 112 на 5 крачки от "Раковска" 134 на красивия тротоар възрастен човек на 87 години си сцепи кожата на главата над лявото око от издадена плочка след като се спъна в друга издадена плочка и МУ СЕ ВИЖДАШЕ ЧЕРЕПА И КЪРВЕШЕ, ЛИНЕЙКА 25мин. НЕ ДОЙДЕ накрая спря един човек с лъскаво возило /Mercedes GL/ попита какво става и го откара по собствена воля в болницата със собствената си кола.

Господа управляващи оправете си телефона за спешни случай - не да ни мажете очите по телевизията с кухи предавания и репортажи как всичко било наред!

Нека сега хората дето говореха че всичко е наред със 112 да излезат и да отговорят на е наред - аз съм сигурен даже и ако тръгнат да ме гонят да ме убиват и се обадя пак ще ме кара да ходя да пускам жалба в някое РПУ че ме гони убиец! И полицията заради тях не си върши работата, защото вместо да я информират я дезинформират!

Пощенския сървър на бТВ не прие писмото ми! 

Сподели Калин в социалната мрежа Фейсбук

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.