iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Л.Павлова скастри Янакиева за снегопочистването

Л.Павлова скастри Янакиева за снегопочистването сн. vesti.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова призова кмета на Община Перник Росица Янакиева да обърне внимание на снегопчистването на републиканския път към Радомир,  тъй като обработването на този път е задължение на общината. През последните няколко дни този път тенденциозно не се поддържаше, заяви министърът.

По думите й – според Закона за пътищата, Агенция „Пътна инфраструктура” отговаря за поддръжката и зимното почистване на всички държавни републикански пътища с общ размер 20 хил. км. За останалите 20 хил. км от пътната мрежа, които са общински пътища или републиканските пътища, които преминават през населени места, отговарят самите общини, обясни Павлова.

Като причина за неподдържането на този път Община Перник посочва липсата на средства, което, според министъра, е нелогично, заради добре почистените общински улици. За всички граждани няма значение кой отговаря за снегопочистването. Пътят е един, животът на хората е важен и ние не можем да приемем, че републикански важен път тенденциозно няма да бъде поддържан, заяви регионалният министър и посочи, че ако Община Перник не възстанови обработването на републиканския път към Радомир, Агенция „Пътна инфраструктура” ще потърси правата си по съдебен път.

По думите на Павлова - накрая на сезона със сигурност ще има санкционирани снегопочистващи фирми и те ще бъдат безкомпромисно наказани.

 

Информация: pipernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.