iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инициативата „Да изчистим България за един ден” ще обхване и Община Брезник

Община Брезник ще се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден”. Кампанията ще започне в 9.00 часа на 26 април 2014 г. пред сградата на общинска администрация в града, като ще бъдат обхванати и кметствата за населените места от общината.

В Брезник ще се чистят 5 района – около Спортен комплекс “Чорни”; около депото за битови отпадъци в кв. Варош; по коритото на река Конска в кв. Варош; при моста до месокомбинат “Бенет” и лесопарк „Бърдото”.

На 26 април 2014 г. общинската администрация предоставя на доброволците чували и ръкавици за събиране на отпадъците, а после ще организира и извозването им до депото.

Кметът Васил Узунов апелира към брезничани да се включат масово в инициативата, като се присъединят в почистването на изброените места или в районите, където работят или живеят.

Инициативата “Да изчистим България за един ден” бе подета от bTV през пролетта на 2011 г. и е част от световното движение Let’s Do It World!, което стартира в Естония през есента на 2007 г. Идва от група приятели, които решили, че трябва по някакъв начин да обединят гражданите, бизнеса и държавата, които да се погрижат за природата на страната бързо и най-вече – заедно. Така се стига до извода, че трябва да се действа на принципа “един ден, една държава”.

Брезничани, които натрупат по-голям по обем отпадъци, могат да звънят на телефони 07751/20-10, 20-34 за по-бързо извозване на сметта. Гражданите на общината могат да маркират мръсните зони, които ще почистят заедно на 26 април, на картата на бТВ.

Източик: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.