iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иван Иванов подменя екипа си

Иван Иванов подменя екипа си 11_1417100407

В екипа на пернишкия кмет Иван Иванов влизат общинските съветници от ГЕРБ Владислав Караилиев и Румяна Гьорева.

Двамата поемат ресорите на досегашните замове Росен Йорданов и Илинка Никифорова, съответно „Инфраструктура и ТСУ” и „Образование и култура”. Към тях се присъединява и синът на д-р Мария Маринова от ДСБ д-р Адриан Симеонов, който е от квотата на групата „Демократи за Перник” /ДСБ, ДП, БЗНС/. Той поема ресора на досегашния зам.-кмет Владимир Босев – „Здравеопазване, социални дейности и сигурност”. Все още не съм избрал човек на мястото на Петър Първанов, който ръководеше „Икономическа политика и евроинтеграция”, каза за Pernik Today Иван Иванов. Постът е бил предложен на човек от София, който обаче отказал.

За позицията на Денислав Захариев, за когото имало предложение да поеме функциите на главен секретар на Общината, все още не е сигурно, посочи кметът.

Иван Иванов ще обяви екипа си официално идния понеделник в 10 часа.

Заради новите назначения, промяна ще има и в Общинския съвет. Зеасега на овакантените места, в групата на ГЕРБ влизат трима нови съветници.

Мирослава Иванова Николова, която е на 19-та позиция в листата за общински съветници, сяда на мястото на избрания за кмет Иван Иванов. Тя е млад човек, икономист, а гербери твърдят, че е и напориста личност. Следващите са Явор Илиев Рангелов и Любен Иванов Лазаров. Ако бъде утвърдено назначението и на Денислав Захариев, в ОбС ще влезе и Анка Асенова Йорданова

До момента новите съветници, които ще положат клетва на редовна сесия идния четвъртък, са напълно неизвестни. Групата на ГЕРБ в местния законодателен орган беше остро бойно ядро, което яростно атакуваше досегашния кмет Росица Янакиева. Вероятно вече ще бъдем свидетели на далеч по-лежерно поведение от тяхна страна. Сега от бойно острие, те ще се трансформират в защитно ядро на кметската власт.

Иван Иванов си избра зам.-кметове от кръга на колегите си общински съветници. Неотдавна той обяви, че те трябва да са професионалисти и креативни личности, които да работят за доброто на Перник. Е, времето ще покаже дали е прав. Те самите могат да се доказват цели 8 месеца. Колкото до назначението на Адриан Симеонов, Иванов каза, че е бил политически коректен, а оттук нататък всеки да си носи отговорността.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.