iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът лично ще проверява за зимната поддръжка на пътищата

Кметът лично ще проверява за зимната поддръжка на пътищата 11_1416292781

Кметът на Перник Иван Иванов лично ще инспектира готовността на фирмите за зимната поддръжка на пътищата в общината.

Той е получил уверения, че ресорният зам.-кмет Владимир Босев вече е направил проверка, но въпреки това отново ще нагледа компаниите, за да е сигурен, че снегът пак няма да ни изненада.

„Лиел Констракшън”, ДЛВ на Добри Владимиров и компанията на Атанас Дудунчев са фирмите, които ще поддържат улиците на Перник в зимни условия. Договорът на „Лиел Констракшън” за сметосъбиране и сметоизвозване обаче изтича на 1 декември 2014 г.

Община Перник вече е провела процедура по избор на нова фирма-изпълнител, но столичната „Титан”, която е била сред кандидатите, обжалва документацията по процедурата. Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ обаче оставя жалбата без уважение. След ново обжалване, сега нещата ще решава Върховният административен съд /ВАС/, а делото е насрочено за 3 декември 2014 г. от 11 часа.Решение по него обаче се очаква месец след тази дата, т.е. в началото на януари 2015 г.

Вакуумът от един месец, в който общината трябва да остане непочистена, ще попълни временна фирма, която ще хигиенизира и ще поддържа пътищата при евентуален снеговалеж. Тя ще започне работи до 14 дни, считано от днес, обяви Иван Иванов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.