iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Перник: Маршрутките Перник - София са в ръцете на ДАИ и Министерство на транспорта

Росица Янакиева

Проблемът с маршрутния транспорт до София е изцяло в ръцете на ДАИ и на Министерство на транспорта. Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на Община Перник Росица Янакиева по повод протеста, който организират жителите на пернишкото село Драгичево, днес в 12.00 часа.

„Става дума за специализирания превоз, който по договори превозва пътници за София. Това основно са хора, които пътуват всеки ден. Заявен е протест и ние сме дали разрешение по смисъла на закона”, обясни Янакиева. По думите й общините и кметовете на населени места практически нямат функции след изменението на закона.

”Все пак това е проблем, който е на наша територия, и ние сме длъжни да търсим някакво решение. Имахме среща с ДАИ, както и с кметовете на населени места и с Областния управител преди два дни, но нещата са доста сложни”, посочи Янакиева. Предстои нова среща с областния управител, за да се търсят възможности за решаване на проблема.

Вчера в късния след обяд при областния управител е имало среща с кметовете на населени места, от които пътуват маршрутки, но за резултатът от нея няма официална информация.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.