iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Милан Миланов: Няма решение за покупка на таблети

Милан Миланов: Няма решение за покупка на таблети 12_1418910874

Според председателя на ОбС Милан Миланов, няма решение на Общинския съвет за закупуването на таблети за общинските съветници. Той допълни, че единствено има молба да се подсигури техника, за да може ОбС нормално да работи. Миланов каза днес това по повод скандалната новина, че въпреки финансовата криза в общината, съветниците ще бъдат оборудвани с електронните машини.

Миланов уточни, че научил за това от медиите и че се радва, ако това е така.

“В Общинският съвет няма хартия и ксерокса не работи. Знаете, колко хартия е нужна, за да се дадат всички докладни на съветниците за всяко едно заседание. Месечно за материали отиват поне 3-4 хил.лв.”- каза председателят на местните старейшини.

По думите му искането на Общинския съвет за подсигуряване на нужната копирна техника е била отправена още през 2011-та година.

Както писа Perniktoday новината за подаръците на съветниците съобщи вчера кметът Иван Иванов. По думите му таблетите били поръчани от предишната кметска управа и когато той встъпил в длъжност, това вече било факт и поръчката не можело да бъде отказана. Според Иванов цената на един таблет излизала по 150 лв., а общо поръчката излизала за 6 150лв.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.