iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млад свещеник вече служи в храм "Свети Иван Рилски" в Перник

Свещеник Людмил Колев - Перник снимка: Градски вестник

Нов свещеник е на стаж  от вчера в пернишкия храм „Св. Иван Рилски”, съобщава Градски вестник. Синът на предстоятеля на храма иконом Николай Колев – Людмил Колев Йорданов се включи в неделното богослужение заедно със своя баща.

Той беше ръкоположен за свещеник в събота – на 4 февруари от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит, по време на  архиерейска св. Литургия в столичния храм „Св. Троица“. В съслужие с епископа в богослужението участваше и иконом Николай Колев.  Няколко дни преди това  епископ Йоан е ръкоположил Людмил Колев за дякон.  Благословението за ръкоположението на от. Людмил беше дадено от Св. Синод на 18 ноември 2011 г., а решението за това беше взето на 1 декември 2011г.

Новоръкоположеният свещеник е роден през 1975 г. в Перник. Основно и средно образование получава в родния си град, след което успешно придобива висше богословско образование в Шуменския университет „Св. Константин Преславски“. Съпругата му в момента е в майчинство и се грижи за по-малката им 2-годишна дъщеря, както и за каката, която е в трети клас.

Богослужебният стаж на отец Людмил ще премине в храм „Св. Йоан Рилски“ в Перник под вещото ръководство на баща му и свещениците иконом Бойко Андонов и протойерей Борис Котев. Вчера беше първата официална среща на новия свещеник с миряните. Отец Николай представи своя син на дошлите на богослужението и му пожела да бъде верен Христов войн и добър наставник на миряните от Перник. Щастлива от ръкоположението на своя син е и презвитерлата Ева. За всички ревностни православни в перник ръкоположението на новия свещеник е голяма радост./ Градски вестник

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.