iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Направиха промени в общинската администрация

Направиха промени в общинската администрация 12_1419251524

Днес общинският съвет в Перник прие новата структура на общинската администрация. Запазва се числеността на щатния състав от 184 души се запазва, като промените са вътрешни.

Намалява се броят на служителите от едни дирекции и отдели, за сметка на други. Създадени са две нови дирекции – „Инвестиционно проектиране и устройство на територията” и „Строителство, инфраструктура и екология”. Осигурава се по половин щат в кметствата селата Богданов дол и Расник, за сметка на един в кметство „Изток”.

„В докладната на кмета няма мотиви, а само статистически данни. Не разбрах как ще се подобри работата на администрацията и има ли финансова обосновка за промените. Внасяте новата структура в навечерието на празниците, в тежка финансова ситуация и без никакви мотиви”, заяви председателката на групата съветници от БСП Ралица Андреева. Срещу новата структура реагираха и от КНСБ. В специална декларация, от синдиката заявяват, че ще сезират Сдружението на общините и премиера за грубо нарушаване и неспазване на трудовото законодателство. В Колективния трудов договор е записано,че синдикалната организация дава мнение и участва в подготовката, обсъждането и изготвянето на вътрешните правилници, наредби и други документи, които засягат интересите на синдикалните членове и се отнасят до трудовите и социално-осигурителните им правоотношения с работодателя, заявиха от КНСБ. Това обаче не било направено и синдикатът изобщо не бил канен на разговор.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.