iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник продава 6 декара в центъра

Община Перник

Общо от продажбата на общински терени и земи за 2012 г. Община Перник планира   в общинската хазна да постъпят 7,5 милиона лева. За миналата година постъпленията по това перо бяха 1, 397 млн. лв.  при планувани 7.4 млн. лв.

В списъка за продажба са терен от 6 427 кв.м в Централната градска част – кв. 1 и още един от 1 111кв. м в кв. 253 по плана на град Перник.

Общинският имот срещу магазина БИЛЛА в Перник, известен като "имота Перо", от 4 242 кв. м. се предлага за около 700 хил. лв., но от него се чака повече от милион.

Общината е  собственик и на три терена в курортното селище „Делта хил” под Кладница. Те са с отреждане за детска градина, обществено ползване и зелена площ. По предложение на съветници от ГЕРБ също се вадят на тезгяха с надеждата някой да ги купи. Опит да бъдат разменяни вече беше правен, но без успех.

Отново на цена 40 лв. за квадратен метър ще се предложат и два терена от 335 и 16 декара в индустриалната зона в кв. „Васил Левски”. Досега търсенето на инвеститори за тях също не постигна резултат.  В програмата са включени и земеделски земи по чл. 19 за землищата на Перник, Батановци, селата Драгичево, Големо Бучино, Мещица, витановци, Расник, викяр, Богданов дол и Студена. Собствениците на законно построени сгради върху общинска земя – частна собственост ще могат да се възползват от възможността да я купят.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.