iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник съобщи, че „класната стая на зелено“ в Изток е непокътната

Община Перник съобщи, че „класната стая на зелено“ в Изток е непокътната 02_1455529257

„Във връзка с публикация в електронен сайт от Община Перник уверяваме, че„класната стая на зелено“,която се намира в кв.Изток е непокътната. Това се казва в съобщение от община Перник.

Кметът на кв.Изток Емил Костадинов е предприел отстраняване на дървото след сигнал на граждани,че има реална опасност за преминаващите. Преди служителите да пристъпят към действия са уведомени и специалистите от отдел“Инвестиции, екология и озеленяване“ в община Перник. Експерти са направили оглед на място и се оказва ,че дървото е било в списъка за планирано премахване. Главният експерт от отдела Асен Илиев уточни, че има и други потенциално опасни дървета, които са констатирали при направен планиран оглед на санитарното състояние на растителността в кв.Изток.

В конкретния случай става въпрос за плачеща върба с мека дървесина. По стъблото й са установени гъбични заболявания, които водят до разяждане.Кухото стъбло лесно може да с прекърши и е потенциално опасно. Още повече, че в близост се събират деца и хора. В резултата на застрашаване на сигурността и живота им експертите издават заповед за отрязване на дървото.
От кметството „Изток“ на община Перник благодарят на хората за проявената гражданска позиция и уверяват,че за тях опазването на растителността също е приоритет както и сигурността на гражданите.

Във връзка с зачестилите напоследък сигнали на притеснени граждани за премахване на растителност от отдел „Инвестиции, екология и озеленяване „ на Община Перник уточняват действията се извършват организирано въз основа на основателна причина. Отрязването на дървета е крайно решение,но има случаи в които е неизбежно,когато дървото е сухо или загнило,болно е или пречи при ново строителство и застрашава сигурността на гражданите. Изсъхналите и заболели дървета създаващи непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите са предвидени за по етапно премахване. В момента се инспектира санитарното състояние на дълговечната растителност в Централната градска част на Перник. Предстои премахване на сухи дървета по протежение на бул.Юрий Гагарин“.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.