iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината ще ремонтира крайградско кътче

Общината ще ремонтира крайградско кътче 07_1436537753

Предстои много работа в района на красивото крайградско кътче, което е забравено и занемарено в годините на прехода. Само след четири месеца по новия проект то ще се превърне в малък рай за любителите на природата.

„Открихме и нови неща, които могат да бъдат включени за ремонт и строителство при втория етап на проекта.

Сред тях е малката сцена на закътана полянка над градския парк, на която в началото на своята певческа кариера е пяла голямата българска прима Лили Иванова. Ще трябва да се ремонтират и подпорните стени на стълбищата от ниската част на градския парк към високите зони за отдих. Повечето от тях сега са обрушени, части от тях дори опасни. Ще трябва да бъде проектиран и изграден и водопровод, за да поставим чешмички, тъй като в проекта те не са предвидени" поясни градоначалникът Иван Иванов.

По време на обиколката днес стана ясно, че една от алеите минава и край бетоновите останки от някогашен недовършен градеж. По време на соцуправлението, над града, близо до поляната, на която днес е монтиран паметникът на Георги Димитров, трябвало да бъде издигната масивна сграда, предназначена за музей, под която е било предвидено и бомбоубежище.

Ще трябва със специалисти да направим оглед на тези бетонни руини и да преценим какво е състоянието им, какъв потенциал има, можем ли да обновим градежа и за каква цел евентуално да използваме бъдещата сграда, ако се стигне до строителство върху старите основи, поясни кметът на Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.