iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината в Перник осигури заплатите на работещите в администрацията

Общината в Перник осигури заплатите на работещите в администрацията 10_1414664758

Общинският съвет в Перник разреши на Общината да изтегли овърдрафт в размер на 500 000 лв. По този начин ще бъдат гарантирани заплатите на работещите в администрацията.

Докладната беше внесена за разглеждане за втори път, след като на едно от предишните заседания съветниците откзаха да дадат съгласие за кредита. Кредитът ще бъде обезпечен с общинската сграда на Радомир 1, където се помещават и централите на част от партиите в Перник и чиято стойност е около 5 млн. лева. Той ще бъде ползван през следващата година. Заместник-кметът Владимир Босев поска овърдрафтът да бъде за 1.5 млн. лева, но предложението му не срещна разбиране от страна на съветниците.

Те гласуваха „въздържал се“ по точките от дневния ред, касаещи отчетите за касовото изпълнение на бюджета за 2013 година и за първото полугодие на 2014 година. Точката, свързана с корекция в поименния списък на капиталовите разходи, пък отпадна от дневния ред. Тя беше отложена с мотива, че трябва да бъде разгледана, след като бъде избран новият кмет.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.