iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъждат транспортната схема с тъмни очила

Обсъждат транспортната схема с тъмни очила

Покрай драмата с маршрутките, общински съветници от Перник се сетиха, че е време да обсъждат новата транспортна схема, предложена от общинската администрация. Ще влезе в дневния ред на местния Общински съвет, увериха зам. председателите на ОбС Иво Горчев и Хранимир Генчев. Те дойдоха на протестния митинг в село Драгичево заради спрените им маршрутки към София, заедно с колегата си Камелия Руменова и народния представител Димитър Колев.

Темата беше  коментирана със зам. кметовете на Перник Малин Стоилов и Иван Джегалски.

Предложение за нова транспортна схема е внесено от администрацията в градския парламент още на 12 юли миналата година.

Въпреки, че надлежно беше разпределяно за разглеждане в постоянните комисии, такова не се случи досега. Аргумент за отхвърлянето му от общинската съветничка от ГЕРБ Милена Миланова беше очакваната промяна в Закона за автомобилните превози, която вече е факт.

Неразбориите с придвижването на жители на пернишките села до София заради спрения специализиран превоз с микробуси, наричани популярно маршрутки, ще накара общинските съветници да се разбързат, но не е ясно дали линиите между селата и столицата ще станат част от официалната схема.

Чрез областния управител те трябва да бъдат предложени на национална транспортна комисия, която да ги одобри. Едва след приемането на транспортната сехема и одобряването на въпросните линии и разписание за тях ще може да се провеждат конкурси. Ако транспортната схема бъде приета временни договори може да се сключват за 6 месеца с одобрението на областния управител.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.