iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки фирми са спечелили търговете за изпълнение на обекти

Пернишки фирми са спечелили търговете за изпълнение на обекти 07_1468066651

Всички проведени процедури по избор на изпълнител на обекти от поименния списък на Община Перник за 2016 г са спечелени от пернишки фирми, като това стана ясно от отговор на кмета Вяра Церовска по повод упреците на съветници от БСП, че общинската управа пренебрегва местния бизнес. Церовска информира, че всички пернишки фирми, които имат интерес и отговарят на изискванията за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са допуснати и участват в процедурата.

Питането, защо са поканени варненски фирми бе отправено от общинския съветник от БСП Кирил Леонов. Вяра Церовска обяни, че в конкурса няма критерии за участие по местонахождение. Освен това покани са отправени, след като по обявените открити процедури не са се явили участници.

„Всички предпоставки от Закона за обществените поръчки са били налице“, заяви кметът. Към настоящия момент са обявени четири обществени поръчки за СМР или инженеринг с 36 обособени позиции. Получени са 96 броя оферти, от които 8 са на пернишки фирми. Кметът напомни ,че едно от изискванията по Националната програма за саниране е, че с една фирма може да бъде сключен само един договор за обновяване на една сграда.

От приключилите процедури са избрани две фирми с регистрация в Перник-„Девор“ ООД и „Юнис“ ЕООД и предстои сключване на договори с тях. С останалите шест пернишки фирми има теоретична възможност за подписване на контракти , но ако отговарят на изискванията на обществените поръчки, които са в процедура на оценка на офертите.

Кирил Леонов заяви, че ще предостави отговора на кмета на Камарата на строителите в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.