iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Планират ремонт на моста над пазара в Перник

Мостът „Иван Вазов” -Перник

Надлезът над централния пазар в Перник ще се ремонтира. Съоръжението е включено в инвестиционната програма на община Перник и за потягането му са предвидени 53 760 лева от собствените приходи към общинската хазна.

Експерти вече са извършили обследване на съоръжението и са направили предписание за предприемане на неотложни ремонтни работи, заради неговото обезопасяване.  Това съобщи кметът Росица Янакиева още при утвърждаването на бюджета на Перник. Средствата едва ли ще са достатъчни.

Мостът „Иван Вазов” не е ремонтиран и потяган много отдавна. В лошо състояние е пътната му настилка, по която се движат автомобили към и от ул. „Софийско шосе”. Ръжда е избила и по носещата му конструкция. Частите, по които трябва да се придвижват пешеходци, също са в незавидно състояние. Това е и една от причините те да не се използват и много хора да продължават да пресичат извънградската магистрала под моста, а това е изключително опасно.

Многократно е сигнализирано за рисковете, които крие както моста, така и района под него, но досега въпреки добрите намерения, мерки не се предприемаха.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.