iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подписаха първите договори за саниране

Подписаха първите договори за саниране 03_1426076245

Първите седем договора за саниране бяха подписани от кметът на Перник Иван Иванов днес в общината. Това стана на специална пресконференция, на която присъстваха и зам.-кметовете му Владислав Караилиев, Евелина Манчева и д-р Адриан Симеонов.

По-късно документи ще бъдат представени за подписване и на областния управител Ирена Соколова на тристранна среща. В нея ще участват представители на общината, на Сдруженията на собствениците и на областната администрация.
Най-голям от тях е осеметажен панелен блок със 138 апартамента в пернишкия квартал “Изток”.

Сред първите кандидати за саниране е и 15-етажен блок, чиито собственици със съдействието на Техническия университет в София са направили термовизионна диагностика на сградата. Сградата е построена през 1975 година и е една от най-старите панелки в Перник, поясни зам.кметът Владислав Караилиев.

Сред първите в списъка за обновяване е и панелен блок от 1969 г., който е един от най-старите в Перник. Общо 32 са учредените досега сдружения в общината.

Седемте сдружения се справиха отлично за много кратко време, заяви кметът Иван Иванов.

„Доволен съм от факта, че перничани приеха идеята и вече са факт първите договори. Надявам се в близко време да подпишем с още сдружения. Програмата ще спомогне не само за намаляване на разходите за сметки, но и чрез нейното реализиране ще преобразим града си“, каза Иванов. Зам.-кметът Владислав Караилиев отново подчерта, че всички дейности по санирането на сградите ще бъдат напълно безплатни и дейностите ще отговарят на високи стандарти за качество. “Ползите от санирането са много. Реализирането на програмата ще увеличи живота на сградите и ще осигури заетост за малките и средни предприятия. При изпълнението и ще бъде ангажиран малкият и среден бизнес, а това ще доведе до намаляване на безработицата“, подчерта Караилиев. Според зам.-кметът Ивелина Манчева информационната кампания, която провежда Община Перник е спомогнала за по-бързото разясняване на правилата за участие и интересът към програмата е много голям.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.