iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продължението на сесията на Общинския съвет днес мина кротко

Продължението на сесията на Общинския съвет днес мина кротко 07_1406122351

Продължението на сесията на Общинския съвет от 17 юли, което протече днес, мина нормално и без нерви. На 17 юли имаше скандал и наченки на физическа саморзаправа.

Таксата на детските градини бе вдигната от 5 на 20 лв., но без това да се отрази на общата стойност за месеца, която се запазва непокътната. За сметка на увеличената тарифа за месеца, се намаляват дневните средства

Мажоретният и фанфарният състави на VІ СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, които са наследници на 51-годишна традиция, ще получат нови униформи и ремонтирани инструменти. За това ОбС разреши на Общината да предостави на училищното ръководство 5 000 лв., с които да обнови аксесоарите.

V СОУ „П.Р.Славейков” пък ще си има ново игрище с изкуствено покритие. Съветниците дадоха зелена светлина на искането на директора и общинската управа ще предостави на училището 26 000 лв., които не достигат за направата на спортното съоръжение. Със собствени средства и от спонсори школското ръководство вече е осигурило 15 000 лв.

С консенсус бе прието кметското предложение за нова услуга по поддръжката на гробните места срещу заплащане от близките на покойниците. Според желанието, почистването на гробовете може да бъде еднократно, за 6 месеца и целогодишно.

Общинските съветници гласуваха положително и предложението на кмета Росица Янакеива Община Перник да изтегли безлихвен заем в размер на 2 334 859 лв. от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. С парите ще бъде продължена работата по изграждането на регионалното депо за твърди битови отпадъци. Това обаче ще стане факт, ако ПУДООС одобри кандидатурата на Общината.

Източни: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.