iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роми поискали пари от общината

Роми поискали пари от общината 04_1428494832

Два ромски организации искат от Община Перник по 800 лв. Целта им е те да посрещнат подобаващо Международния си ден. Те обаче искат пари в брой и накстояват да си ги харчат, както те си искат.

Един от искащите е всеизвестният ромски лидер Борис Стойчев – Яшката, титулуван като областен председател на партия „Рома” и който много често човек може да види като бетониран стожер пред общинската сграда.

Претенциите му били да получи на ръка 300 лв. за оркестър и 500 лв. за почерпка. Освен да плати на музикантите, той щял да гощава 100 човека в кв. Марина бара за ромския празник. Искането за финансовата инжекция Стойчев прилежно отразил в писмо до общинската управа в Перник, като съвсем не се надявал на отказ. Да, ама го отрязали.

Другата група, която поискала пари на ръка за веселба, била от кв. Рудничар.

Циганите обаче категорично отказали предложението на Общината да им бъде организиран празникът на естрадата в парка, на която щял да им свири духовият оркестър при Двореца на културата и да танцуват различни танцови формации.

„Ромите обичат хубавата музика – циганската, която да върви,, а не духова като на погребение”, ожали се Яшката пред кабелната телевизия „Кракра”. След като от Общината му отказали 800-те лева, той тутакси оттърчал да се оплаче в ефира от лошите общинари, които как така за първи ще отказват на циганите пари, за да си направят купон на празника си.

„Не можем да си позволим да дадем на ромите тези пари. Ще търсим начини да им помогнем”, бе лакончният отговор на зам.-кмета по образоавние и култура Румяна Гьорева, която отново подчерта тежкото финансово положение на Общината.

Истината е, че ромите винаги са били ухажвани от политиците в Перник, които досега откликваха на исканията им да си спретнат веселба на 8 април. Как точно се харчат подарените пари обаче никой не знае, въпреки че бая народ се съмнява дали финансите се изразходват по предназначение.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.