iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Росен Симеонов ще пази интересите на Перник във ВиК

Росен Симеонов - Перник

Общинският съветник от ГЕРБ Росен Симеонов ще представлява община Перник в Общото събрание на местното ВиК. Той е председател и на постоянната комисия по устройство на територията в Общинския съвет. по образование е инженер и е работил в частна фирма. Във ВиК общината има дялово участие от 34%.

Въпреки недоволството на съветниците от БСП, че кандидатурата на Симеонов не е минала през постоянните комисии, десноцентристкото мнозинство я наложи и одобри.

По-различно се развиха работите с кандидатурата на д-р Георги Гебов, когото от ГЕРБ предложиха да представлява община Перник в Общото събрание на МБАЛ „Рахила Ангелова”. Медикът не е общински съветник и затова изборът му бе отложен за следваща сесия.

Преди това председателят на рупата съветници от БСП и коалиция д-р Александър Алексиев предложи колегата си от "Демократи за Перник" д-р Мария Маринова да продължи да представлява общината в Общото събрание на най-голямата болница в региона, като посочи, че с авторитета и опита си тя ще бъде най-добрият представител там. Тя обаче си направи  отвод, позовавайки се на професионализма и отговорността на д-р Гебов. Дебатите бяха доста разпосочни и затова кметът Росица Янакиева поиска юридическа консултация преди възлагането на мандат на д-р Гебов.

на заседанието на Общинския съвет на 26 януари трябваше да бъде избран и представител на общината в Общото събрание на ПФК „Миньор”, но и това беше отложено.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.