iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще гледат новата структура на общинската администрация

Общинският съвет в Перник ще гледа на предстоящата последна за годината сесия на 22 декември новата структура на общинската администрация, която бе внесена от кмета Иван Иванов.

Тя не е влязла в проекто-дневния ред на заседанието, а съветниците са я получили по имейлите си. Ще се гледа като извънредна точка, а дали ще влезе в дневния ред на заседанието зависи от гласуването на общинските съветници.

“Право на всеки кмет е да предлага структура на администрацията, с която ще работи. Но нова структура се прави заради съкращения”- коментира председателят на Общинския съвет Милан Миланов. По думите му докладната вече се разглежда в комисиите към Общинския съвет.

Според направеното предложение от кмета, броят на служителите остава същият- 184 човека. Намалява се броя на служителите от едни дирекции, за сметка на други. Създават се две нови дирекции- “Инвестиционна политика и устройство на територията” и “Строителство, инфраструктура и екология”. Най-сериозните промени ще са в ресора на заместник-кмета Владислав Караилиев, където има завишение на броя на служителите. За спорта пък ще отговаря заместник-кметът по образованието и културата Румяна Гьорева. Две от секретарките на заместник-кметовете отиват в новия отдел “Подпомгане и осигуряване работата на Общинския съвет”, където ще работят 6 човека.

Председателят на ОбС Милан Миланов ще направи предложение в кметствата в Богданов дол и Расник да бъдат назначени служители на половин щат. Според него неприемливо е в тези две села да работят само кметовете и да се затруднява обслужването на хората, когато те не са там. Това е заварено положение, тъй като и в предишната структура на администрацията само за тези две села няма предвидени щатни бройки за служители в кметствата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.