iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Според Янакиева изказванията на Иван Иванов не са колегиални

Според Янакиева изказванията на Иван Иванов не са колегиални 12_1418629025

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Янакиева каза в Перник, че явно предизборната кампания за следващите местни избори е започнала преди началото на 2015 г. Това каза тя във връзка с информацията за това, че Община Перник е във фалит.

Янакиева заяви, че не е запозната с изнесените данни, но посочи, че днешните изказвания на кмета на общината инж. Иванов, относно нейното управление не са колегиални. Тя посочи, че никога до този момент общинските служители не са оставяни без заплати.

„Заплатите са държавно делегирани средства, които пристигат като целева субсидия в началото на всеки месец до 5-то число. Ако г-н Иван Иванов си е позволил да изхарчи тези пари, той е направил нарушение не на един закон”, каза Янакиева.

„Лично настоящият кмет със своите действия по време на заседанието на Общинския съвет за приемане бюджета на общината за 2014 г. е предложи увеличение с 500 000 лв. на средствата, които да бъдат предоставени като план-сметка, като задължение към фирмата, която извършва почистването, сметосъбиране и извозване, както и поддръжката на уличната мрежа, с което е натоварил общината с този половин милион”, допълни още Янакиева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.