iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Старейшините от Перник влязоха в ръкопашна битка

Старейшините от Перник влязоха в ръкопашна битка 07_1405602509

Заседанието на Общинския съвет в Перник беше белязано от позор. В ръкопашна битка влязоха старейшините. Така те демонстрираха, че са по-способни да създават проблеми помежду си.

Главни действащи лица в непристойната случка бяха Сашо Диманов и Владислав Караилиев от ГЕРБ и Десислав Аспарухов от СДС. След изказване на Сашо Диманов, в което той подчерта, че синият Десислав Аспарухов принадлежи на Съюза на обединените Ненови сили /б.а. визираше се лидерът на БСП Ненко Темелков/, Аспарухов не спираше да репликира отзад. Диманов се отправи към него казвайки „Внимавай какво говориш”. Тутакси Аспарухов скочи и полетя към Диманов, който после обяви, че имал неприятно физическо съприкосновение с врага си. На това обаче мигновено реагира Владислав Караилиев, намесвайки се в схватката, а след това Аспарухов твърдеше, че Караилиев му е нанесъл два удара в корема. Настръхналите като петли съветници бяха разтървани от Людмил Димитров. През това време председателят на ОбС Милан Миланов, виждайки, че в края на залата става нещо нередно, викаше от микрофона „Ей! Ей! Не така! Ей!”.

По-късно Десислав Аспарухов обяви, че на следващи сесии ще изиска присъствие на полиция в залата.

И ако нервите и пререканията са взимали връх в заседателната зала досега, днес сесията беше “апогей” в демонстрираната безобразна липса на възпитание, некоректност и нанасяне на обиди. Крясъци, викове и надвикване като на тържище – с това се запомни работата на съветниците на 17 юли 2014 г. , на които перничани плащат възнаграждение от 1 336 лв.

Съветниците от ГЕРБ бавеха заседанието с искания за повторно прегласуване, купища обяснения за отрицателен вот и лични обяснения, реплики и дуплики. Поведението им бе продиктувано от липсата на мотиви за гласуваната рокада в постоянните комисии, от които бяха извадени съветници на ГЕРБ, както и от смяната на досегашни четирима контрольори на общински търговски дружества с други. Докладните за това не са гледани в постоянните комисии, негодуваха герберите.

От дясно умоляваха новосформираното мнозинство да не прави промените, но никой не ги чу. Повтаряше се същото отпреди, когато ГЕРБ властваше в старото мнозинство и командваше положението в ОбС. Сигурно заради повтарящата се цикличност, Петьо Фетфов предупреди левицата, вещаейки, че това ще им се върне. „Запомнете днешния ден! Човек не прави това, което не иска на него да му направят”, мистично предрече той. Иде Видовден!, допълни го Владислав Караилиев. Мнозинството обаче гласуваше това, което си бе решило и безсилни, съветниците от ГЕРБ ту излизаха, ту влизаха в залата.

И въпреки че старейшините сами си твориха безобразията, и от двете страни на залата твърдяха, че са омърсени, омерзени и отвратени от това, което се случва и в което те самите бяха главни герои и едни други се обвиняваха в безочие, циркаджилък и липса на първите 7 години. Левицата определи ставащото като махленска сбоджа и призова ГЕРБ да се примира с промяната на политическото статукво.

От страна на ГЕРБ пък хвърчаха квалификации към бесепарите от сорта на пукали, овци, пионки, коне с капаци, гарнирани с цитати от апологета на комунизма Че Гевара. На няколко пъти левите бяха оприличени с „мълчанието на агнетата”.

Стигна се дотам от БСП да поискат да се самосезира етичната комисия, която да проследи записа от сесията и да бъдат наказани онези, които са нанасяли унизителни обиди на колегите си.

Да бе искал някой да напише сценарий за днешния „филм” в Общинския съвет, не би се родил такъв „шедьовър”, изумени говореха хора, които за първи път престъпяха прага на заседателната зала.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.