iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В община Перник представиха проекта „Национална кампания за пациентски политики”

В община Перник представиха проекта  „Национална кампания за пациентски политики” 02_1456298785

Конфедерацията „ Защита на здравето” представи в община Перник проекта „Национална кампания за пациентски политики”, като той има за цел да популяризира здравните ни права като граждани чрез разпространение на книжка, която проследява пътя на пациента. Тя е издадена съвместно с НЗОК и достъпа му до здравни грижи. При провеждането на кампанията ще се събере информация относно регламентиране на правата ни като потребители на медицински услуги.

Презентацията в Перник направи председателят на конфедерацията Петко Кенанов. На срещата присъства зам.-кметът Йордан Павлов, директори на здравни заведения и институции, социални и здравни служители.

Националната кампания се провежда в 28-те областни града в страната. В Перник бяха представени 5-те приоритетни области – пред местната власт, обществеността и местните пациентски общности, свързани с овластяването на пациента, около които са консолидирани 34 пациентски обединения в Европа, членове на Европейски пациентски форум.

“Основната цел е да овластим пациента”, каза координаторът на проекта Диана Хаджиангелова.

По-късно пред Синдикалния дом в центъра на Перник, бе направена анкета, която проучва мнението на пациентите в страната .

Благодарение на тази кампания се очаква да се стимулират гражданите да отстояват правото си на здравеопазване по европейски и световни стандарти. Очаква се да бъде доизградена връзката между уязвимите групи с пациентски общности за повишаване на знанията им в защита на техните интереси и да се развият политики, които да допринесат за социалното и икономическо приобщаване на уязвимите групи.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.