iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Рударци ще има велоалея

Рударци снимка: bTV- Аз, репортерът

Кметът на Рударци Богдан Богданов се уреди с велоалея. След като стана популярен в медиите с изобретения от него снегорин от стара джипка,  сега Бобето, както е по-известен новият кмет на курортното селище, може да се замисли да направи велосипед от стара дървена каруца. 

Велоалеята  и отводнителна канавка в Рударци са  един от петте обекта, заложени в допълнителния поименен списък за капиталови разходи през 2012 г. в община Перник. Те бяха добавени като корекция при приемането на общинския бюджет на сесия на 13 февруари. Пръст в плануваната придобивка за Рударци на стойност 50 хил. лв.  вероятно има и зам. председателя на ОбС от ГЕРБ Пламен Борисов. Той казва, че е юрист по професия, но около джипката-снегорин се изявяваше повече като PR на Бобето. Освен това и самият Борисов живее в Рударци и вероятно е преценил, че велоалеята е с приоритет за селото.

В допълнителния поименен списък бяха предвидени и 77 хил. лв. за изграждане на вътрешна водопроводна мрежа в Ярджиловци. Това със сигурност  е по-нужно, защото там на една водопроводна тръба от 30 метра бяха преброили  52 кръпки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.