iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започнаха да уволняват общински служители

Започнаха да уволняват общински служители 01_1422541170

Ден след погребението на бившия кмет Росица Янакиева започнаха да уволняват служители от общинската администрация, като тези съкращения се правят на базата на тенденциозно подготвени длъжностни характеристики, без те да са съгласувани със синдикатите.

Това написа в писмо РС на КНСБ, което е изпратено до народните представители от 14-ти МИР Перник, председателя на Общински съвет – Перник, кмета на Община Перник и председателите на групи в Общински съвет – Перник.

“За всички е ясно, че това се прави не защото досегашните служители са некомпетентни, а защото е необходимо на техните места да бъдат назначени лица от партията и коалиционните партньори на сегашния кмет! Безцеремонното поведение на кмета Иван Иванов продължава, въпреки декларацията му от 22-ри декември 2014г. пред местния парламент и в присъствието на граждани и медии, че от този ден ще спазва всички закони на РБългария!”- се казва в писмото на синдиката.

От КНСБ съобщават, че все още не са получили писмен отговор от кмета на тяхната позиция относно съкращенията в общинската администрация, въпреки, че са му напомнили с писмо, че законовият срок за това вече е изтекъл.

На сесията на общинския съвет в края на миналата година, когато се гласува новата структура на общинската администрация, от КНСБ връчиха официално своя позиция, в която твърдяха, че кмета е нарушил Кодекса на труда и Колективния трудов договор, тъй като промените в структурата са били направени без да бъде поискано мнението и съгласието на синдиката.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.